BOŽIĆNA ČAROLIJA U MOM DOMU

by Wednesday, November 29, 2017

DSC_1149Ove godine, pripreme za Božić počele su ranije. Ma zapravo, koga ja zavaravam? Oduvijek sam bila tip koji je mjesec dana ranije imao spremne i kupljene poklone za sve, i obitelj i prijatelje. Jednostavno me taj dio oduvijek jako veselio. Organizacijski tip, kako bi moj muž rekao. I kako bi se osigurao od korištenja naziva „kontrol freak“ na koji se uvijek nakostriješim (istina boli, haha).

DSC_1154DSC_1169Ali, ove godine, zaista je drugačije. Jer, obitelj nam se povećava za jednog člana, neposredno prije Božića. A drugačije je i iz razloga što svojem klincu želim priuštiti igračke koje će pamtiti, koje će čuvati i koje će ga uvijek vraćati u djetinjstvo.

DSC_1164DSC_1174

Oduvijek sam bila fan drvenih igračaka. I jedva sam dočekala da L izađe iz faze svjetlećih, hiper šarenih i glasnih igračaka i uđe u fazu igranja s igračkama koje će trajati. S kojima se i ja mogu poigrati (obzirom da većinu vremena želi da se tata i ja s njim valjamo po podu i igramo).

DSC_1146DSC_1145Jednu večer, u pauzi od emisija koje me opuštaju dok mladunac spava, vidim reklamu za igračke u Lidlu. Dakle, raspametila sam se. Ponuda najkul igračkica koje sam vidjela. Drveni gusarski brod, drvena autocesta, drvene didaktične igračke, drveni konjić za ljuljanje, ma čudesa. I isplaniram kako ću se sutradan ujutro iskrasti i otići u kupovinu igračaka.

DSC_1206DSC_1204

Najdraže mi je doći usred radnog tjedna u Lidl. Nema gužve, fino mogu razmisliti što želim kupiti. Možete li mi vjerovati da sam provela 2 sata birajući igračke? I to trudna u 9-om mjesecu trudnoće? Vrijeme mi je doslovno proletjelo. Razmišljala sam kako će moje dijete odreagirati kada ugleda te poklone pod borom? A tu je i čitava silina svetaca za koje se po tradiciji moje obitelji klince uvijek daruje. A moram i kupiti nešto za njega od brata koji se treba roditi. Ukratko, u trgovini sam morala moliti da mi prenesu tih 7 vrećica prepunih drvenih igračaka (i jednog pakiranja paprika, jer to je jedino što sam za kućanstvo još uzela haha), jer nisam mogla nositi tu silinu stvari.

DSC_1217

Lukin izraz lica kada smo mu neke od tih poklona dali, bio je za pamćenje. Apsolutna histerija. Gusarski brod koji skriva pretince, top koji puca, figurice i zapravo miriše na drvo. A s druge strane, autocesta na koju staviš kamiončiće i autiće i vlak, a da stvar bude bolja – voze sami. U samom pakiranju svake od toh igračaka dobijete i paketić odgovarajućih baterija (a svi znamo koliko izludi kada doma dođete i djetetu poklonite igračku koja treba baterije, a ne spomenu vam da se iste moraju dodatno kupiti). Ne samo da je L bio oduševlje, nego i ja. O tati neću niti pričati.

DSC_1161U svakom slučaju, dovoljno rano sam se organizirala, pokupovala pola Lidla i sada mirno mogu iščekivati rođenje drugog malca, kojeg će isto čekati iznenađenje pod borom – drveni konjić za ljuljanje, koji ima i zaštitnu ogradicu za tako male bebice, a ogradicu možete skinuti kako bi se stariji ljubomorni brat isto mogao poigrati.

DSC_1208Je li vam moje oduševljenje Lidlovim igračkama dovoljno očito? Možda je to zbog trudničkih hormona i potrebe za gniježđenjem o kojem sam zadnji put pričala. A možda se zaista radi o divnim igračkama koje će zasigurno razveseliti vaše malce i ostati trajna uspomena. A to je ono što je najbitnije – onaj osmijeh na licu i uspomena koju će pogled na tu igračku za 20 godina izazvati. To je za mene najveći poklon.

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *