BOŽIĆNA ČAROLIJA U MOM DOMU

by Wednesday, November 29, 2017

DSC_1149Ove godine, pripreme za Božić počele su ranije. Ma zapravo, koga ja zavaravam? Oduvijek sam bila tip koji je mjesec dana ranije imao spremne i kupljene poklone za sve, i obitelj i prijatelje. Jednostavno me taj dio oduvijek jako veselio. Organizacijski tip, kako bi moj muž rekao. I kako bi se osigurao od korištenja naziva „kontrol freak“ na koji se uvijek nakostriješim (istina boli, haha).

DSC_1154DSC_1169Ali, ove godine, zaista je drugačije. Jer, obitelj nam se povećava za jednog člana, neposredno prije Božića. A drugačije je i iz razloga što svojem klincu želim priuštiti igračke koje će pamtiti, koje će čuvati i koje će ga uvijek vraćati u djetinjstvo.

DSC_1164DSC_1174

Oduvijek sam bila fan drvenih igračaka. I jedva sam dočekala da L izađe iz faze svjetlećih, hiper šarenih i glasnih igračaka i uđe u fazu igranja s igračkama koje će trajati. S kojima se i ja mogu poigrati (obzirom da većinu vremena želi da se tata i ja s njim valjamo po podu i igramo).

DSC_1146DSC_1145Jednu večer, u pauzi od emisija koje me opuštaju dok mladunac spava, vidim reklamu za igračke u Lidlu. Dakle, raspametila sam se. Ponuda najkul igračkica koje sam vidjela. Drveni gusarski brod, drvena autocesta, drvene didaktične igračke, drveni konjić za ljuljanje, ma čudesa. I isplaniram kako ću se sutradan ujutro iskrasti i otići u kupovinu igračaka.

DSC_1206DSC_1204

Najdraže mi je doći usred radnog tjedna u Lidl. Nema gužve, fino mogu razmisliti što želim kupiti. Možete li mi vjerovati da sam provela 2 sata birajući igračke? I to trudna u 9-om mjesecu trudnoće? Vrijeme mi je doslovno proletjelo. Razmišljala sam kako će moje dijete odreagirati kada ugleda te poklone pod borom? A tu je i čitava silina svetaca za koje se po tradiciji moje obitelji klince uvijek daruje. A moram i kupiti nešto za njega od brata koji se treba roditi. Ukratko, u trgovini sam morala moliti da mi prenesu tih 7 vrećica prepunih drvenih igračaka (i jednog pakiranja paprika, jer to je jedino što sam za kućanstvo još uzela haha), jer nisam mogla nositi tu silinu stvari.

DSC_1217

Lukin izraz lica kada smo mu neke od tih poklona dali, bio je za pamćenje. Apsolutna histerija. Gusarski brod koji skriva pretince, top koji puca, figurice i zapravo miriše na drvo. A s druge strane, autocesta na koju staviš kamiončiće i autiće i vlak, a da stvar bude bolja – voze sami. U samom pakiranju svake od toh igračaka dobijete i paketić odgovarajućih baterija (a svi znamo koliko izludi kada doma dođete i djetetu poklonite igračku koja treba baterije, a ne spomenu vam da se iste moraju dodatno kupiti). Ne samo da je L bio oduševlje, nego i ja. O tati neću niti pričati.

DSC_1161U svakom slučaju, dovoljno rano sam se organizirala, pokupovala pola Lidla i sada mirno mogu iščekivati rođenje drugog malca, kojeg će isto čekati iznenađenje pod borom – drveni konjić za ljuljanje, koji ima i zaštitnu ogradicu za tako male bebice, a ogradicu možete skinuti kako bi se stariji ljubomorni brat isto mogao poigrati.

DSC_1208Je li vam moje oduševljenje Lidlovim igračkama dovoljno očito? Možda je to zbog trudničkih hormona i potrebe za gniježđenjem o kojem sam zadnji put pričala. A možda se zaista radi o divnim igračkama koje će zasigurno razveseliti vaše malce i ostati trajna uspomena. A to je ono što je najbitnije – onaj osmijeh na licu i uspomena koju će pogled na tu igračku za 20 godina izazvati. To je za mene najveći poklon.

1 Response

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.