SOBA MOJEG DJEČAKA

by Friday, November 17, 2017

DSC_1137

Ono o čemu sam oduvijek sanjala je uređenje sobice za mog dječaka. Dobro, priznajem, dok nisam imala djecu, sanjala sam o uređenju sobice za djevojčicu, ali sva sreća, mama sam dječaka, i očekujem još jednog, tako da je uređenje sobe poprimilo sasvim drugi prizvuk. Baldahine, roze detalje, flamingo figure, šljokice i princezaste stvari, zamijenili su autići i bageri. Ali, dozvoljavam si malo uživanja sada, dok je L još mali, da uredim sobu onako kako se meni sviđa. Oblaci, svjećice, zečići i slatki posteri.

Dobila sam popriličan broj upita dragih mama o tome gdje smo kupili krevet za L, pa sam odlučila podijeliti s vama čitav popis trgovina u kojima smo pronašli sve ove predivne detalje za njegovu sobu.

DSC_1139DSC_1143

Ono što sam odredila kao prvo pri uređenju je temeljna boja. U našem slučaju dvije neboje – bijela i crna. To je kombinacija koja daje poprilično slobodne ruke. Uzeli smo zastore za zamračivanje u Ikei (iako moram priznati da nisam zadovoljna koliko zapravo “zamrače”) sa crno bijelim mačkama. Nekima su možda psihodelične te mace, ali nama ne smeta, Luka je oduševljen, stoga su se lijepo uklopile. Idući detalj – tepih – isto crno bijeli, topao, isto kupljen u Ikei. Zapravo sam htjela uzeti onaj poznati iz H&M sa nacrtanim cesticama i zgradama, ali mi se činio jako tanak, a obzirom da L najviše vremena provodi upravo na podu igrajući se s autićima, odabrala sam opciju koja će ga grijati.

DSC_1153DSC_1155

Na tu crno bijelu bazu bilo je sasvim jednostavno dodavati dječačke boje. Ukoliko uopće danas više postoje boje za curice i dječake. Kako sam odrasla u kući prepurnoj detalja i slika, umjetnosti tog tipa sam se malo zasitila, te smo umjesto slika, zidove ukrasili posterima. Najljepše i najkvalitetnije postere, originalnih motiva i izvrsnih edukativnih izreka na hrvatskom jeziku, pronašla sam u Dilemma posteri. Osim toga, postere možete naručiti odmah sa okvirom, što poprilično olakšava i pojednostavljuje samo uređenje.

Moram naravno spomenuti i divan poklon koji smo dobili od mame blogerice Tene, s bloga Tiny Tomboys, a to je Paperwork na našem zidu – medo kojeg Luka obožava.

DSC_1151DSC_1145

Za kraj, krevet u kojem Luka provede svako popodne i većinu noći (naravno da se pred jutro prebaci kod nas, ipak je najljepše spavati s mamom i tatom u krevetu), kupili smo u Lesnini XXL. Krevet je izvrstan i kvalitetan. Ogradica nije došla s njim, kupljena je dodatno u istoj trgovini. A posteljinu kombiniramo iz raznih dječjih trgovina.

DSC_1148DSC_1164DSC_1148

DRVENI NATPIS ZA VRATA – LITTLE MISS PUU
POSTERI – DILEMMA POSTERI
VREĆA ZA IGRAČKE – SHIV SHAV
LAMPICE – EMMEZETA
ZASTORI / TEPIH / NAMJEŠTAJ ZA ODLAGANJE / STOL I STOLICA / OBLAK LAMPICA – IKEA
KREVET I OGRADICA – LESNINA XXL

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.